نقش آب نارگیل در افزایش طول عمر گلهای شاخه بریده

 

آب  نارگیل می تواند  به عنوان یک محلول  نگهدارنده مناسبی  برای  گلها باشد و جایگزین  مناسبی برای  مواد شیمیایی  از قبیل   تیو سولفات نقره  است که امروزه  به طور گسترده  مصرف می شود .

 

در یک آزمایش  تحقیقاتی  در هندوستان ، گلهای  شاخه بریده گلایول  ,ژربرا و رز بعد از  برداشت  به مدت 5/0 الی  یک  ساعت در سرما قرار  داده و سپس آنها را داخل   آب به محیطی  گرم  منتقل  کردند و هر کدام را داخل  مقادیر متفاوتی  آب  نارگیل قرار  دادند .

 

اسپاتهای  گلایول  در  100% آب نارگیل  4/9 روز  طول  عمر  خود را حفظ  نمود در حالیکه در آب  خالص  08/5 روز  این  مدت به طول  انجامید .

 

ژربرا در  مخلوطی  از  50% آب  نارگیل  و 50% آب خالص 14 روز  طول  عمر  خود را حفظ  نمود و این مدت ماندگاری  با قرار  گرفتن در 100% آب نارگیل به 64 % افزایش  یافت .

 

علت  افزایش  طول  عمر به گلوکز  آب نارگیل  نسبت داده می  شود که پس از برداشت  جایگزین انرژی   مصرف شده  در متابولیت گیاهی  شده و توانایی مکانیکی  گلهای  شاخه بریده را افزایش  می  دهد . گلوکز  جانشین شده در بافتهای گیاهی فشاراسمندی  را افزایش داده و توانایی  گیاه را در  جزب  هر  چه بیشتر آب افزای ش می  دهد .

 

وجود کلسیم موجود در این  محلول  هم به شکل   کلرید کلسیم به افزایش  تورژسانس  سلولی  کمک  می  کند .

 

مواد موجود در  آب نارگیل  به اندازه گردو :mg  7/3 – 2/2  اسید اسکوربیک – ویتامین B

 

در  هر  100 میلی لیتر  آب نارگیل    mg  105 سدیم -  mg  312 پتاسیم  -  mg  04/0 مس -  mg  24 سولفوز – mg  183 مکرین   -  DH در حدود 3/5 – 7/4  و گلوکز  9/6 – 2 %