ترکیبات شمیایی کلزا-دانه کلزا(کانولا):

 

آمینه اسید غیر ضروری

 

( گرم در صد گرم پروتئین خام)

 

  3.18

هیستیدین

 

2.08 

سیستئین

 

3.19 

تیروزین

 

7.79 

اسید اسپارتیک

 

4.41 

سرین

 

20.81

اسید گلوتامیک

 

6.22 

پرولین

 

4.6   

گلیسین

 

4.53 

آلانین

 

7.28 

آرژنین

 

 

 

 

 

آمینه اسیدضروری

 

( گرم در صد گرم پروتئین خام)

 

)

 

4.47 

ایزولوسین

 

7.47 

لوسین

 

6.6   

لیزین

 

2.24 

متیونین

 

4.67 

فنیل آلانین

 

4.81 

ترلولین

 

___   

تریپتوفان

 

5.65 

والین

 

 

 

                  

کلزا    

واحد   

عنصر یا ویتامین

 

0.63 

%     

کلسیم

 

1.21 

%     

پتاسیم

 

0.51 

%     

منیزیم

 

1.02 

%     

فسفر

 

0.85 

%     

سولفور

 

5.7   

ppm  

مس

 

49.2 

ppm  

منگنز

 

68.2 

ppm  

روی

 

141   

ppm  

آهن

 

1.3   

ppm  

مولیبدن

 

__     

ppm  

کبالت

 

1.1   

ppm  

ویتامین E

 

9.5   

ppm  

اسید پانتوتنیک

 

160   

ppm  

نیاسین

 

6700 

ppm  

کولین

 

5.2   

ppm  

تیامین

 

5.8   

ppm  

ریبوفلاوین

 

1.1   

ppm  

بیوتین

 

2.3   

ppm  

اسید فولیک

 

7.2   

ppm  

پیریدوکسن

 

 

 

 

ارتباط رنگ پوسته دانه کلزا با ترکیب شیمیایی دانه

 

فیبرخام(%)    

پروتئین(%)   

روغن(%)     

رنگ دانه

 

13.7 

39.3 

39.9 

قهوه ای تیره

 

11.5 

41     

42.2 

زرد مایل قهوه ای

 

8.9   

42.1 

45.5 

زرد

 

 

 

 

 

 

 

 

دانه کلزا(کانولا) دارای ۴۰تا۴۸ درصد روغن در دانه و ۳۸تا۴۵ درصد پروتئین در کنجاله میباشد و میزان رطوبت آن حدود ۵ درصد است. نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک در روغن کلزا تقریبا ۱:۲ میباشد که برای مصرف انسان نسبت متعادلی بشمار میرود.

 

 

کنجاله کلزا حاوی ۱۳ درصد فیبر میباشد. وجود مقدار نسبتا زیاد فیبر در کنجاله یک عامل محدود کننده در استفاده از آن بعنوان خوراک دام محسوب میشود زیرا توان تولید انرژی در جیره غذایی را کاهش میدهد.

 

پوسته کلزا تقریبا ۵/۱۶تا۵/۱۸ درصد وزن خشک دانه را تشکیل میدهد و ثابت شده است که رنگ پوست دانه کلزا با ترکیب شیمیایی دانه دذ ارتباط میباشد