آهن در گیاه :
آهن در گیاه :
آهن در آنزیم سیتوکرم که ترکیب هماتینی و پرو تئینی است و برای تنفس و عملیات اکسید و احیا در گیاه ضرورت کامل دارد ، دیده می شود . در ساخت کلروفیل ابتدا ترکیبات همساخته می شود که مولکول آن کاملا" شبیه مولکول کلروفیل است ، با این تفاوت که به جای منیزیم در هسته مرکزی آن آهن نشسته است . جا به جایی آنزیمی این دو فلز ، کلروفیل را میسازد . به همین دلیل کمبود آهن باعث زردی شدید گیاه می شود .
مقدار آهن در انساج گیاهی از 40 تا 200 پی پی ام تغییر می کند ولی در گیاهان سالم مقدار آن باید از 100 پی پی ام بیشتر باشد . حساسیت گیاهان به کمبود آهن متفاوت است و حتی در بین یک گونه ، واریته های مختلف عکس العمل متفاوتی دارند . واریته های سیب شمیرانی نسبت به این کمبود حساس تر از گلدن هستند ، سیب های پاییزی از سیب های بهاری مقاومت بیشتری دارند . سیب نرک را به عنوان پایه برای پیوند زدن گلابی و سیب استفاده می کند . این پایه ها حساسیت را به کمبود آهن تشدید می کنند.
منبع: بابالار، مصباح و پیر دامادیان، محسن. (1379). تغذیه درختان میوه. تهران، دانشگاه تهران، موسسه اننتشارات چاپ
نویسنده:م.زارع